Buscar
  • TIC_EixBesòsCircular

Oliver+Batlle i La Chufera s'incorporen a l'Eix Besòs Circular

Ambdues empreses, ubicades al Polígon Badalona Nord-Manresà, es sumen al projecte amb objectius ben diferenciats.


La primera, Oliver+Batlle, empresa amb presència mundial en la fabricació d'equips de producció i instal·lacions clau en mà pels sectors de la pintura, tintes i adhesius, vol sumar-se a la iniciativa de la creació d'un circuit de recollida de fracció orgànica, podent aconseguir així una efectiva segregació en origen i una correcta valorització d'aquesta matèria en una planta de destí adequada, en aquest cas, l'Ecoparc 2 de Montcada.

L'empresa escollida que realitzarà aquest servei de recollida i transport itinerant de fracció orgànica entre les diverses empreses participants serà Ecointeligent SL (www.ecointel.com), a l'haver estat considerada la més idònia després d'una comparativa entre vàries empreses transportistes del sector.


Per altra banda, La Chufera, empresa líder en la fabricació i distribució d'orxata, està inmersa en una estratègia d'aprofitament de la xufa com a subproducte apte per alimentació animal. D'aquesta manera, tot aquest recurs que actualment es gestiona com a residu i va a parar a l'abocador, podria ser gestionat com una matèria prima apte pel consum animal. Caldrà explorar i fer els pasos oportuns perquè aquesta oportunitat sigui una realitat, però a priori i segons el Feed Materials Register (http://www.feedmaterialsregister.eu) la xufa actualment ja és considerada un subproducte apte per l'alimentació animal, amb el seu número de registre corresponent (04119-ES).


Seguim avançant doncs en el desenvolupament d'estratègies circulars a les empreses de Badalona i Sant Adrià de Besòs, amb l'esperança i el desig d'aconseguir que esdevinguin una realitat, augmentant l'eficiència en l'ús dels recursos i reduint així els costos econòmics.


#EixBesòsCircular #SimbiosiIndustrial #EconomiaCircular

14 vistas0 comentarios
 

934 605 200 ext 273 / 934 620 625

©2018 by Eix Besòs Circular. Proudly created with Wix.com